Raadhuisstraat 29
Op het perceel waar nu Raadhuisstraat 29 staat (lunch & koffiezaak), lag tot 1922 een boerderij welke gesplitst was in twee woningen.
Familie Deumens
Vanaf 1875 werd het linker gedeelte van de boerderij bewoond door Maria Gertruid Deumens-Beckers en haar kinderen. Maria Gertruid was weduwe van Peter Michiel Deumens. Samen kregen zij 8 kinderen waarvan er 4 vroegtijdig overleden: Maria Catharina , Christiaan Jozef (later gemeenteontvanger), Jan Adam, Maria Anna Dorra, Maria Theresia, Johannes Alphonsus, Johannes Franciscus Hubertus en Maria Gertruid Hubertina.
Familie Mulkens
Op 20 mei 1910 betrok Jan Willem Mulkens de boerderij. Hij was op die dag getrouwd met Maria Catharina Deumens. Het echtpaar Mulkens-Deumens kreeg vier kinderen, Michel Joseph [Zef] Mulkens, Maria Gertruda Josephina [Maria] Mulkens, Mathijs Hendrik [Harie] Mulkens en Nicolaas Hubert [Nicola] Mulkens. Dochter Maria Gertruda Josephina overleed op 22 september 1913.
Het rechter gedeelte van de boerderij werd vanaf 1895 bewoond door Pieter Josef Zelissen en Maria Agnes Laumen samen met hun eerste dochter Maria Mechtildes Zelissen het boerderijtje. Het echtpaar was in 1883 getrouwd en kreeg later nog 3 zoons en 3 dochters: Pieter Jozef, Maria Barbara, Jan Renier, Maria Cornelia, Jan Pieter en Anna Maria Barbara. Jan Renier Zelissen huwde op 27 augustus 1915 in Sittard met Elisabeth Simon. Elisabeth kwam toen bij haar man in het boerderijtje wonen. Een jaar later, in 1916 vertrokken zij naar Nuth. Op de plek van het gedeelte van het pand waar familie Zelissen-Simon woonde, werd geen nieuwbouw meer gepleegd.
Brand
In de nacht van zondag 9 op maandag 10 juli 1922 brak plotseling brand uit in de schuur van het gezin Mulkens-Deumens. De naastgelegen woningen van Mulkens en van wed. Z. brandden tot de grond af. Alleen het vee kon nog worden gered. De familie Mulkens overleefde de brand doordat iemand die langs kwam in de nacht het gezin wakker heeft gemaakt en heeft gered. De oorzaak is onbekend gebleven. De dag na de brand waren de resten van de twee afgebrande panden nog aan het smeulen.
Nieuwbouw
Enkele maanden na de brand liet Jan Willem Mulkens in 1922 op de plek van zijn oude woonhuis een nieuw pand ontwerpen door P. Bertien uit Lutterade (Geleen). Aan de zijde van het Kerkplein (nu Raadhuisstraat) werd een café ingericht met daarboven het woonhuis. Aan de zijde van de Dorpstraat werd een schuur gebouwd voor landbouwer Mulkens. De muurankers met het jaartal 1922 waren jarenlang zichtbaar boven de voormalige boerderijpoort, maar zijn in 2000 helaas verwijderd. In 1932 vroeg Jan Willem Mulkens verlof aan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken. Een grote pot bier kostte destijds 12 cent, een kleine pot bier 10 cent, limonade 12 cent en een likeurtje 10 cent. Café Mulkens was het clublokaal van de Oirsbeekse voetbalvereniging ADVEO (Aangenaam Door Vriendschap En Oefening).
Toen Maria Catharina Mulkens-Deumens op 19 december 1950 overleed, werd het cafépand verkocht. De schuur van dit pand is na de Tweede Wereldoorlog nog enige tijd in gebruik genomen als oefenlokaal van gymnastiekvereniging OGV (Oirsbeekse Gymnastiek Vereniging).
Café Wed. Zelissen
Weduwe Martha Anna Jacoba [Martha] Zelissen-Mengelers (de oma van Jannie Zelissen) nam het cafépand in 1952 over. Het pand lag toen aan het adres Schoolstraat 21.
Café Geurten
Twee jaar later, in 1954 werd het cafépand overgenomen door Mathijs Geurten en echtgenote Maria Elisabeth Berta Geurten-Hennen die er wederom een café vestigden. Mathijs was daarnaast ook nog kleermaker van beroep.
Café en friture de Kirkpley
In 1977 werd het volledige pand grondig gerenoveerd en betrokken door Oirsbeekenaren Zef Kroes en Lambert Frolix. Zij vestigden in het pand Café De Kirkpley met een friture in de voormalige schuur. Het adres wijzigde toen in Raadhuisstraat 29. Halverwege de jaren 80 sloten Lambert en Zef het café. De friture bleven zij uitbaten tot 2000 toen het neefje van Zef de friture van hen overnam.